Unable to charge from EO charge point

Faults and Technical chat for the Volkswagen ID.3
Post Reply
AndyB
Posts: 2
Joined: Wed Oct 13, 2021 1:57 pm

Post by AndyB » Wed Oct 13, 2021 2:25 pm

Hi,
I have a new ID3 58kWh registered four weeks ago. Since then I have had no difficulty charging from my 7kW Rolec charge point at home as well as a variety of 7, 11 and 50kWh points whilst I've been travelling. During the first week of ownership I was also able to charge from the 7kW EO charge points at my work. Likewise for my colleague who received his ID3 a couple of days earlier. Over the last 3 weeks ID3 has connected to these work charge points. At every attempt we see the white flashing indicator light on the ID3 next to the charge socket, hear the clicks as the cable locks at both ends, but every time the indicator light turns red after a short while. This suggests to me a failure in any required 'handshaking' between car and charge point. The EO charge points are permanently available to 'plug and go', without the EO app in operation. Other colleagues with a variety of EV and PHEV cars are having no difficulties. Has anyone had such problems in using EO charge points?

cloudID3
Posts: 4
Joined: Tue Sep 21, 2021 12:13 am

Post by cloudID3 » Thu Oct 14, 2021 6:35 pm

Similar issue with my ID3 Tour and EO in Ireland. I have been speaking with the EO tech team and they said they are aware of a software issue with ID3 and some of their chargers. They said they are preparing a update to be sent to the chargers in the coming week or 2 which will fix the problem.

AndyB
Posts: 2
Joined: Wed Oct 13, 2021 1:57 pm

Post by AndyB » Sun Oct 17, 2021 7:15 am

Thank you cloudID3, that is good to know.

Post Reply