Loss of tyre pressure

Faults and Technical chat for the Volkswagen ID.3
Post Reply
MB Reading
Posts: 2
Joined: Wed May 15, 2024 8:48 pm

Post by MB Reading »

A few weeks ago, my ID3 notified me of a loss of tyre pressure in one of the front tyres which turned out to be a puncture. Since the tyre was replaced, all has been fine. However, today I got a warning to say that a loss of pressure had been detected in all four tyres. After stopping and allowing them to cool down, I measured the pressures and they were all fine. I've now reset the default pressure but this seems very unusual - is it a known fault?

sidehaas
Posts: 1914
Joined: Fri Aug 27, 2021 7:04 am

Post by sidehaas »

The system doesn't measure tyre pressure, it just looks for a change in speed of rotation of one or more tyres and infers from that when there has been a loss in pressure. Perhaps it wasn't reset after the last time you changed one? I wouldn't worry about it unless it happens again. I've been running a Skoda Octavia with the same system since 2018 (just sold it) and it has given me maybe 3 or 4 false warnings in that period. It still worked the couple of times it needed to. I've not had warnings in the ID3 yet but I expect it'll happen.
ID.3 Family Pro Performance (Jan 22). Also an ID.4 Max. Ohme Home Pro charger.
MB Reading
Posts: 2
Joined: Wed May 15, 2024 8:48 pm

Post by MB Reading »

Thank you.

I did do a reset after the puncture so no obvious reason why it happened but hopefully a one-off.
ThomTom
Posts: 5
Joined: Tue Mar 26, 2024 3:36 pm

Post by ThomTom »

I got a pressure warning just a new days after I got my ID3, 2021, new for me since 4 month, got a bit worried but checked the wire pressur on all tires, just a very small differens, reste the sensor and not a warning since then, might be the same for you I hope.
Post Reply